Ludomani-behandling.dk © 2009

     

       

 

 

Match fixing kan med rette, kaldes for sportens usynlige fjende. Vi ved den er der, men helt hvor vi skal pege hen, eller hvordan den tager sig ud i virkeligheden, ved vi ikke rigtig.

 

De sportslige konsekvenser ved at gamble og samtidig være professionel kan være enorme, ikke kun for spilleren, men i høj grad også for klubben.

Uddrag af interview med en tidligere proffesionel spiller i dansk fodbold, som kæmpede det meste af sin karriere med spilleafhængighed.

Jeg har altid spillet, mit liv har været styret af spil.

Inden vi var nået fra Kastrup til udover Valby bakke så havde jeg sådan set nok tabt mine lommepenge. Vi spillede Halv tolv (en slags kortspil) til stævner eller på træningslejr, og var der mere end 1 times kørsel så var vi i gang. Det var en Klike og ikke alle der spillede.   

Jeg følte mig ”bare” anderledes… Jeg kunne ikke forstå at jeg gang på gang satte mig i nogle meget skæve situationer… og farlige situationer… Jeg havde ikke kunnet sige noget hvis jeg havde to smadrede knæskaller og et par afklippede fingre eller andet. Men det viser bare hvor stærk den satan er (Trangen til at spille) for jeg kan blive ISKOLD når jeg først har bestemt mig for at ville spille… Jeg har stået og lånt penge af måske de farligste folk der findes i Danmark og løjet dem lige op i hovedet fordi jeg skulle bruge nogle penge.

Der har været nogle tilfælde i dansk fodbold som har nået offentlighedens lys og de er alle endt op i, at klubbernes og spillernes ry har lidt skade. Den nuværende sag omhandler så vidt det vides match fixing med forbindelse til spillere i 1. division, som måske er blevet fristet af hurtige penge, eller fristet til, at bruge match fixing som hjælp til, at løse personlige problematikker. Der er dog ingen grund til, at tro, at det kun er spillere i 1. division der kan blive fristet til hurtige penge. Min erfaring fortæller mig, at ludomani ikke kender forskel på 1 division og serie 2 fodbold men, at den til gengæld er meget stærk,  og når den først har fået fat i dig, så slipper den dig ikke uden modstand. Den vil med tiden få dig til, at gøre ting du aldrig troede du ville gøre.

SKRÆMMENDE OG SANDT.

 

 

 

 

 

 

Hold dig til vinderne, de står ikke ved automaten.